>>volxkeuken Domela [2018-2021]

[Volxkeuken in wording.. 10-2018]

Met onze volxkeuken op straat willen we aandacht vragen voor het volgende. Sinds maanden kookt nachtopvang Zienn niet meer een dagelijkse warme maaltijd voor mensen die bij hen onderdak vinden. En de situatie is nog steeds hetzelfde, 3 dagen en warme maaltijd en de rest soep, brood en fruit.

Er vallen steeds meer mensen buiten de boot, daklozen maar ook ongedocumenteerden worden om verschillende redenen aan de deur geweigerd. Bovendien kan een uitkering worden gestopt als je niet genegen bent om door te geven waar je buiten slaapt. Ben je dat wel dan wordt je weggestuurd van deze slaapplekken opnieuw onderweg.

Hoe kan je mensen opjagen, weigeren bij de nachtopvang en gebrekkig warme maaltijden verstrekken? Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op huisvesting en middelen van bestaan. Met de stijgende huurprijzen, flex-contracten, strafkortingen in de bijstand is het moeilijk om uit de schulden te blijven.

Als volxkeuken gaan we op straat koken totdat de voorzieningen van Zienn aanmerkelijk verbetert worden. Het is het plaatselijk bestuur, dus de gemeenteraad en de burgemeester & wethouders die hierin verandering kunnen brengen en iedereen die zich betrokken voelt; dus als je direct iets wilt doen, heel graag, en wacht niet tot sint juttemis.

Volxkeuken water en brood/Dageraad/Domela is een initiatief van bed, bad en brood Friesland en belangenbehartiging Leeuwarder uitkeringstrekkers, een samenwerking die gebaseerd is op de gedachtengoed van het vrije socialisme. Iedereen is van harte welkom om mee te helpen…

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s